Djurgården

DjurgårdenDjurgården är en av Stockholms mest natursköna stadsdelar, och här finns mängder av aktiviteter att sysselsätta sig med. Förutom de välkända Gröna Lund och Skansen, finns även flertalet museer, barer och restauranger. Den största delen av Djurgården består till störst del av just nöjen och kultur, varför det inte är särskilt många ”vanliga” stockholmare som bor här. De flesta av invånarna på djurgården är samlade till Norra Djurgården, som rent administrativt klassas som en egen stadsdel.

Till de invånare som bor, och historiskt sett har bott mitt på Djurgården, märks bland annat diplomater, kungligheter och bankdirektörer. Så för den som planerar att flytta hit kan det bli svårt, om inte plånboken är väldigt tjock.

Området kan liknas vid till exempel Långedrag i Göteborg – naturskönt och dyrt. De som därmed tröttnat på ”turistinvasionen” varje sommar på Djurgården kan till viss del hitta liknande exklusivare område i Göteborg. Det är nog däremot få som vill anlita en flyttfirma Stockholm till Göteborg för att flytta från ett av Stockholms finaste områden. ”En gång Djurgården – alltid Djurgården”

Att göra

Djurgården bjuder på mängder av kultur och nöje. Bland de mest kända kan bland annat dessa räknas:

  • Gröna Lund – Gröna Lund är en av de mest populära attraktionerna i Stockholm och kräver knappast någon närmare presentation. Med 7 berg- och dalbanor och ytterligare 23 stycken åkattraktioner lockar de miljontals besökare årligen.
  • Skansen – Skansen är en annan av Stockholms största turistattraktioner. Friluftsmuseet lockar nästan 1 och en halv miljon besökare varje år. Något som har bidragit till att göra Skansen så pass känt som det faktiskt är idag, är Allsång på Skansen, som äger rum varje sommar.

Förutom dessa två finns bland annat Kaknästornet, Vasamuseet och Junibacken.

Ta sig till Djurgården

Sedan en tid tillbaka kan man ta spårvagnen som går mellan ön och Hamngatan vid Sergels Torg i city. Tar man spårvagnen kan man kliva av direkt vid flera sevärdheter – bland annat Nordiska Museet, Vasamuseet, Junibacken och Gröna Lund.

Det går även flertalet busslinjer ut hit, bland annat linjerna 44, 76 och 69, varav den senaste stannar vid bland annat Kaknästornet.

Det går annars utmärkt att promenera elelr cykla hit längs när vädret tillåter. Djurgården är förhållandevis nära city och promenadstråket längs strandvägen kan vara en sevärdhet i sig.