Gamla stans pubar

Det finns många pubar i Gamla stan som kan bjuda på en riktigt minnesvärd kväll. Några av Stockholms mest omtalade pubar ligger just i Gamla Stan.

Ardbeg Embassy

Gamla stans pubarFör den som gillar whiskey är Ardbeg Embassy på Västerlånggatan i Gamla stan ett måste. Det är professionella ambassadörer som håller i whiskeyprovningen, vilken sker i samband med en god middag i historiska lokaler mitt i Gamla stans hjärta.

Var? Västerlånggatan 68 i Gamla stan

Varför? Whiskeyprovning som anordnas av experter. Många är ute efter att testa just Mackmyra Whiskeyprovning, ett koncept som Ardbeg Embassy har.

Priser: 2000 kronor för 1 – 5 personer och 2500 för 6 – 15 personer. För 16 personer och uppåt kostar det 3000 kronor, samt att whiskeyn tillkommer.

Sjätte tunnan

Sjätte tunnan är kanske en av Stockholms mest kända krogar. Sjätte tunnan lockar många gäster varje år, till stor del på grund av de (för Gamla Stan) stora historiska rummen. Enligt krogen själva tas man med på en magisk tidsresa ned i våra medeltida valv.

På sjätte tunnan finns ett brett ölutbud och goda viner. Dessutom kan man dricka deras egenbrygda mölska och mjöd. Mjöd var, som de flesta vet, en populär dryck bland vikingarna. Utöver drycker har krogen också en populär meny när det kommer till mat.

Var? Stora Nygatan 43, Gamla stan

Varför? Medeltida miljöer och drycker

Priser: En varmrätt kostar mellan 200 och 300 kronor här och fatöl mellan 49 och 76 kronor. I övrigt varierande.

Engelen

Engelen är en annan populär krog som ligger mitt i Gamla stan. Krogen är bland annat känd för sitt stora utbud av livemusik, då ett liveband står på deras scen alla sju dagar i veckan. För att hålla sig uppdaterad om spelschemat rekommenderas det att besöka deras hemsida.

Puben erbjuder många olika öler och ligger nästan i direkt anslutning till scenen. Från onsdagar till lördagar kan man stanna riktigt länge, då det hålls nattklubb.

Var? Kornhamnstorg 59B, Gamla stan

Varför? Mycket livemusik och för stämningen.

Läs mer i Aftonbladet Pubguide