Guidade turer i Gamla Stan

Guidade turer i Gamla StanGamla Stan är för många turister i Stockholm ett ”Måste” på semestern. De slingriga små kullerstensgatorna är mysiga att gå på när man letar sig fram i de smala gränderna efter allt från caféer till unika serietidningsbutiker. Många nöjer sig med att gå på egen hand och utforska Gamla Stan. Vill man däremot lära sig mer om dess historia och omgivning rekommenderas guidade turer. Några exempel är:

Enkel Sightseeingtur

Följ med en guide på en grupptur som tar ca 75 minuter. Turen slingrar sig via de smala gamla gränderna och man får lära sig en hel del om Stockholms historia och den tid då dessa delar av Gamla Stan var stadens hjärta och puls. Förflytta dig tillbaka till 1500-talet och Stockholms Blodbad, lär dig om St:Göran och Draken samt hur Sverige byggdes upp av Gustav Vasa. Priset är 150kr per person.

Läs mer eller boka Sightseeing i Gamla Stan

Takvandring:

De som anser sig sett hela Gamla Stan via de gränder och gator som stadsdelen är uppbyggd av har ändå mycket kvar att se. Välj en takvandring och få ett helt nytt perspektiv på staden och stadsdelen. Med hjälm och säkerhetssele är det inte någon fara att ta sig fram på taken med hjälp av en erfaren guide. Däremot är det gräns på att man måste vara 150cm lång och inte får väga mer än 120kg. Priset är 350kr per person och aktiviteten tar ca 1 timme och 15 minuter.

Läs mer eller boka takvandring i Gamla Stan

Spökvandring

Den mörkaste och läskigaste delen av Stockholms historia finns i Gamla Stan. Bästa sättet att uppleva den är att gå med på en spökvandring. En klassisk guidad promenadtur men med tydligt spöklika inslag. Här får man besöka de mest ”spöktätaste” gatorna och höra berättelser som levt kvar länge om hur vissa personer mött spöklika gestalter. Upplevelsen får även en ytterligare nivå eftersom det är med spökutklädda skådespelare som illustrerar en hel del av den guidade visningen. Priset är 200kr per person och vandringen tar ca 1,5 timme.

Läs mer eller boka spökvandring i Gamla Stan