Konferens i Stockholm – vad passar bäst?

Möjligheterna att hålla en lyckad konferens i Stockholm är stora, dels tack vare alla dom konferenslokaler som finns utplacerade runt om i staden. Föredrar du Södermalm, Gamla stan eller kanske i lugnet på landet? Oavsett finns garanterat något som passar. Vi har kollat närmare på vilka typer av mötes- och konferenslokaler som finns i Stockholm och sammanställt några bra tips inför bokningen. 


Olika typer av konferenslokaler i Stockholm 

Stockholm är en populär stad bland affärsmän och företagare och efterfrågan på konferens-och mötesrum tycks ha växt dom senaste åren, i alla fall och man ser till hur många nya som kommit till och hur det satsats i branschen. Följande är några av dom alternativ som finns att tillgå i dagsläget: 

Konferens- och mötesrum – I dom flesta delarna av Stockholm finns speciellt utformade mötes- och konferenslokaler att hyra. Här är det enkelt att hitta en storlek som passar samt en lokal som erbjuder den utrustning man behöver, så som projektor, white board och annat.

Konferenshotell – Även konferenshotellen brukar ha väl utrustade konferensrum och fördelen med ett sådant är att man ofta kan köpa speciella konferenspaket. Detta är en bra lösning om deltagarna ska övernatta och/eller om konferensen ska pågå i flera dagar.

Herrgårdar och slott – För en annorlunda miljö för konferensen finns även flertalet herrgårdar och slott i Stockholm med goda konferensmöjligheter. Vissa har till och med valt att rikta in sig på just möten och konferenser, och likt hotellen finns ofta paket att välja om man vill, där både lokal, mat, aktiviteter och övernattning ingår. 

Var i Stockholm vill du hålla till?
Centralt och nära till allt eller mer avlägset i ett lugnare område? I Stockholms alla delar finns som sagt gott om konferenslokaler. I dom centrala delarna mängder av dom ovan nämnda mötesrummen och lokalerna avsedda för konferens, som man kan hyra per timme lika väl som under flera dagar. 

I utkanten av staden finns herrgårdar, hotell och annat som också erbjuder konferensmöjligheter, för den som vill hålla till mer avskilt från storstadsbruset. Möjligheterna för den som planerar att hålla en konferens någonstans i Stockholm, vare sig det är på Södermalm eller en längre bit utanför stan, är alltså stora. 

Fundera över vilken plats eller stadsdel som passar bäst för just dig och ditt sällskap. Man kan få mycket hjälp genom att använda någon av dom bokningssidor som finns på internet. Då kan man redan där välja ett område att söka utifrån för att få ett första urval. 
Ett annat alternativ är att ta hjälp med konferensbokningen från ett externt företag.
Ulla-bella.se är ett exempel på företag som bland annat erbjuder sådana tjänster.